WORLDWIDE SHIPPING IS ACTIVE NOW !

2023 Yılında Hangi Elbise Modelleri Moda?

Date: 10.05.2023 15:26
2023 Yılında Hangi Elbise Modelleri Moda?

Elbiseler, kadın giyiminin ayrılmaz parçalarıdır. Farklı modelleri, türleri ve çeşitleri olan elbiseler, günümüzde en çok tercih edilen kıyafet türleri arasında yerini alır. Bu kadar çok tercih edilmesi ve çok çeşitli modellere sahip olması da her sezon yeni trendlerin karşımıza çıkmasına, elbise modellerinin sürekli değişip güzelleşmesine neden olur.

Elbette, her yıl değişen trendlerle birlikte pek çok kişi güncel trendlerin neler olduğunu merak ediyor, bu güncel trendlere göre dolaplarını şekillendiriyor. Eğer siz de 2023 yılında hangi elbise modellerinin moda olacağını merak ediyorsanız, o zaman doğru yerdesiniz! Zira bu içeriğimizde 2023 yılının en trend elbise modelleri ve renklerine bakacağız.

Beli Vurgulayan Modeller

Bu sezon biraz daha beli ortaya çıkaran, vurgulayan modellerin trend olduğunu söyleyebiliriz. Bu modellerin hem günlük hem de daha resmi ortamlarda giyilebilecek olduğunun da altını çizelim. Dolayısıyla, bu model elbiselerin neredeyse her duruma uyum sağlaması, onların daha sık tercih edilmesini de sağlayacaktır. Buna ek olarak bu modellerde kısa kollu modellerin de bahar ve yaz aylarında ön plana çıkacağını söylememiz mümkün.

Özellikle kemer ve kuşak gibi aksesuarların giderek daha da yaygınlaştığını fark etmişsinizdir. Bu durumun da açıkça güncel trend ile ilişkili olduğunu söylemek mümkündür. Zira, kemer ve kuşak gibi aksesuarlar elbisenin bel kısmını daha da belirginleştirir, elbiseyi giyen kişinin daha ince belli görünmesini ve vücut hatlarının ortaya çıkmasını sağlar.

Minimalist Ama Estetik Modeller

Son yıllarda hayatımızın her alanında karşılaştığımız ve önümüzdeki yıllarda da karşılaşmaya devam edeceğimizi gördüğümüz minimalist tasarımlar, giyim alanında da trendlere girmeyi başarıyor. Bu yıla damgasını vuracak bir diğer model olan minimalist tasarımlı balo elbiseleri tam da bu noktada sahneye çıkıyor. Özellikle siyah ve beyaz renklerinin kullanıldığı, uzun ve sade elbiseler, giderek daha da yaygın bir şekilde kullanılmaya başlıyor.

Balo elbiselerinin yanı sıra diğer elbise modellerine de bir miktar minimalizm bulaştığını söylemeden edemeyeceğiz. 2023 yılında daha sade ve şık tasarımların tercih edildiği bir gerçek. Özellikle kadın elbiseleri söz konusu olduğunda monokromatik renk seçimlerinin de giderek yaygınlaştığının altını çizelim.


Pelerinli Elbiseler ve Omuz Detayları

2023 yılının bir diğer trendi ise pelerinler olacak gibi görünüyor. Özel davetler öncelikli olmak üzere neredeyse her türlü ortamda tercih edilebilecek olan pelerinli elbiseler, şık ve rahat bir görünüm sunmaları sebebiyle tercih ediliyor. Bu tür elbiselerin özellikle soğuk aylarda tercih edildiğini de söyleyebiliriz. Dolayısıyla 2023 kış ve sonbahar trendlerinin pelerinli elbiselere yer vereceğini söylemek mümkün.

Pelerinli elbiselerin yanı sıra omuz detayları da 2023 yılının en yaygın trendleri arasında yer alıyor. En sade, en minimalist modelleri bile epey şık bir hale getirebilen omuz detayları, farklı elbise modellerinde kendine yer bulacak gibi duruyor.

Bol ve Rahat Kesimli Elbiseler

Son birkaç yıldır bol ve rahat kesimli elbiseler giderek daha da popülerleşmeye başladı. Bu durum 2023 yılında da devam edecek gibi görünüyor. 2023 elbise modelleri, çoğunlukla bol ve rahat kesimli olup havadar ve şık bir görüntü sunmayı hedefliyor. Özellikle doğal kumaşların tercih edildiği bu elbiselerde; sıcak tonlar, canlı renkler ve zengin desenlere yer veriliyor.

Bu tarz elbiselerde çok çeşitli ve farklı stillerle de karşılaşacağımızı söylemekte fayda var. Farklı kesim ve stiller ile dolaplarımızda yerini alacak olan bol ve rahat kesimli elbiseler de diğer modeller gibi zengin çeşitlilikleri ile her ortama uyum sağlayacaklar.


Pastel Tonlu Elbiseler

2023 yılının bir diğer trendi ise daha pastel tonlu elbiseler. Özellikle sıcak pastel tonlarının bu yılı damgaladığını söylemekte fayda var. Daha sade ancak şık bir görüntü ortaya koyan bu modeller, 2023 kadın elbise modelleri için en çok tercih edilen renkler arasında yer alıyor. Bu yıl özellikle bej, pudra, mint yeşili ve benzeri yumuşak tonların tercih edildiğini söyleyebiliriz.

Buna ek olarak turuncu ve toprak tonlarının da bu yıl sıklıkla tercih edildiğini söyleyebiliriz. Biraz daha canlı kırmızı ve sarı tonları ise hala popülerliklerini koruyor.

Eğer siz de trendi yakalamak istiyorsanız, Behice Sağlam’ın elbise koleksiyonuna göz atmanızı öneriyoruz. En trend, en kaliteli ve en rahat elbise seçeneklerimiz ile size istediğiniz tarzı sunuyoruz.

 

How can we help you?
Loading...